ΠΟΤΕ: 26 – 27 – 28 Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν τα κοπάδια ξεκουράζονται από το καθημερινό άρμεγμα κι οι κτηνοτρόφοι παίρνουν ανάσες από το εξαντλητικό τους ημερήσιο πρόγραμμα.

ΠΟΥ: Στη Χίο, στο Πιτυός, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό, με έντονο μεσαιωνικό χρώμα. Υπήρξε διαχρονικά και το κέντρο της Χιώτικης κτηνοτροφίας. Τις πλαγιές του Όρους και της Αμηθούντας διέσχιζαν κάποιες δεκαετίες πριν 18.000 κατσίκια. Ακόμα και σήμερα ηχούν τα κουδούνια από τα κοπάδια κι ένας μικρός αριθμός τσοπάνηδων διατηρούν την παραδοσιακή μέθοδο εκτροφής των αιγοπροβάτων.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χίου και Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτούς.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Art Line Advertising

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εμπορική έκθεση στην μεγάλη πλατεία του Πιτυούς προϊόντων που παράγονται στο βουνό. Στα στενά, που οδηγούν στην εσωτερική πλατεία του χωριού. Τέσσερις (4) διαφορετικές εκθέσεις σχετιζόμενες με την κτηνοτροφική μας παράδοση. Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου αναπαράσταση της κουράς, του αρμέγματος και της τυροκομίας. Σε ειδική εξέδρα διαδοχικές εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, χαρτοθεάτρου, διαλέξεων.

Επιπλέον, μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής οι Χιώτες κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι του Πιτυούς θα δειγματίζουν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους. Θα τους δίνουν τη δυνατότητα να γευτούν πώς η κτηνοτροφική παραγωγή περνά στην τοπική κουζίνα. Παράλληλα, στους χώρους άθλησης του χωριού θα διεξάγονται ομαδικά παιχνίδια μιας άλλης εποχής και εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: Περιπατητική διαδρομή σε μάντρες του Αίπους σε συνεργασία με τους Φίλους Μονοπατιών Χίου αλλά και δυνατότητα επισκέψεων στον Πύργο του Πιτυούς, το ελαιοτριβείο, καθώς και τον ξυλόφουρνο του χωριού.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι εκθέτες επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την εταιρία διοργάνωσης Art Line. Περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων περιπτέρων για επαγγελματίες.

Leave your thought here